Symposium 'Bevorderen drachtplanten in tuin en plantsoen'

De variatie in sortiment en daarmee ook de hoeveelheid stuifmeel- en nectarleverende planten neemt af in het openbaar groen. Mede hierdoor holt de bijenstand achteruit. Met het symposium Bevorderen drachtplanten in tuin en plantsoen wil de Imkervereniging Nijmegen en omstreken de drachtplantenproblematiek onder de aandacht brengen.

Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomst het belang benadrukt van goede en voldoende drachtplanten voor zowel de particuliere tuin als park, plantsoen en buitengebied.

De Imkervereniging Nijmegen en omstreken nodigt u uit voor het symposium Bevorderen drachtplanten in tuin en plantsoen. 2010 is het jaar van de Biodiversiteit. Redenen om aandacht te vragen voor de bestuivende insecten die zo’n belangrijke rol spelen in de biodiversiteit.

Denk hierbij aan de betekenis voor ons dagelijks voedsel, maar ook voor de zaden en vruchten voor vogels en andere diersoorten.

 

 

De toegang en een eenvoudige lunch worden u gratis aangeboden.
Opgave voor deelname aan de dag dient voor 14 oktober (zie deelnameformulier) binnen te zijn. Bij voorkeur via e-mail of per post, anders tel: 06-38697099 tussen 17.00-20.00 uur. 

Locatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 21 oktober in Nijmegen van 10.30-16.30 uur, bij Helicon Opleidingen MBO Nijmegen, Energieweg 19.

Klik hier voor meer informatie »