Subsidieregeling groene daken voor bedrijven en instellingen in Groningen

Vanaf 1 februari 2010 kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor een groen dak in de gemeente Groningen. Daarnaast versoepelt de gemeente de voorwaarden voor de subsidieregeling groene daken, zodat meer aanvragers ervoor in aanmerking komen. Er zit dit jaar in totaal 200.000 euro in de subsidiepot.

Sinds april 2008 is de subsidieregeling Groene Daken van kracht. Particulieren realiseerden sindsdien met behulp van de regeling ruim zestig groene daken; in totaal 2.500 vierkante meter. Tot nu toe konden alleen particulieren, verenigingen van eigenaren (VVE’s) en wijkverenigingen namens wijkbewoners subsidie krijgen. De regeling wordt nu ook toegankelijk voor bedrijven en instellingen.

Buffer bij hevige regenval
Groene daken fungeren als buffer bij hevige regenval en ze trekken planten, beestjes en vogels aan. Daarnaast werken de daken isolerend: ze houden in de winter warmte vast en geven verkoeling in de zomer. Ook zorgen groene daken voor minder fijnstof in de lucht.

Duurzaamheidscentrum
De gemeente start een voorlichtingscampagne om meer bekendheid te geven aan de voordelen van groene daken. Vanaf vrijdag 19 februari kunnen Stadjers voor informatie ook terecht bij het nieuwe Duurzaamheidscentrum in de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat.

Bron:
Gemeente Groningen