Subsidie voor aanleg groene daken in Stadsdeel West

Stadsdeel West van Amsterdam wil bewoners en ondernemers stimuleren om een groen dak aan te leggen en stelt daarvoor subsidie beschikbaar van 50% van de kosten.

Een groen dak zorgt voor een betere isolatie van het pand, waardoor in de zomer minder gekoeld hoeft te worden. Daarmee gaan uw energiekosten omlaag. Ook de kosten voor het onderhoud van het dak dalen, omdat de dakbedekking onder een groen dak ongeveer anderhalf tot twee keer langer meegaat. Daarnaast werkt een groen dak geluiddempend, zowel binnen als buiten.

Bijdrage aan een beter klimaat
Groene daken dragen bij aan een duurzame en gezonde stad. Ze vangen het regenwater op en voeren het vertraagd af, zodat het riool minder wordt belast als het hard regent. Door de verbeterde isolatie leveren ze een bijdrage aan de vermindering van energieverbruik en CO2-uitstoot. Ook zorgen groene daken voor een betere luchtkwaliteit en een groenere stad, en trekken ze bijvoorbeeld vlinders aan. De biodiversiteit wordt hiermee dus bevorerd.

Subsidie
De subsidie bedraagt 50% van de kosten van een groen dak, met een maximum van € 50,- per m2. Alle informatie over de subsidieregeling, de voorwaarden en het aanvraagformulier zijn op de website van het stadsdeel, onder Wonen en leefomgeving te vinden »

Meer informatie over Groene daken en gevels is te vinden in de brochure Dak en Gevel Groen »

Bron:
Gemeente Amsterdam Stadsdeel West