Stormbaan aangelegd voor kinderen in Van Goghpark

Midden in het Theo van Goghpark op IJburg in Amsterdam is een stormbaan aangelegd waarop kinderen zich kunnen uitleven. Afgelopen zomer werden al drie andere speelplekken aangelegd aan de randen van het park.

Afgelopen woensdag werden de speelvoorzieningen geopend door stadsdeelwethouder Openbare Ruimte Nevin Özütok.

Groene speelplek aangelegd
Afgelopen zomer zijn er op de schoolpleinen van de basisscholen Laterna Magica en Het Podium nieuwe speeltoestellen geplaatst. De twee schoolpleinen liggen aan de rand van het park en worden na schooltijd gebruikt als openbare speelplekken voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij Omega, een dagopvang voor meervoudig gehandicapte kinderen in de zuidoosthoek van het park, is een groene speelplek aangelegd, omringd door een haag. Deze ‘Hagenkamer’ is bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar.


Kinderen betrokken bij ontwerp
Kinderen, omwonenden, de scholen en het kinderdagverblijf hebben intensief meegedacht over de ontwerpen van de speelplekken. In de Hagenkamer is een waterspeelplek die gebruikt kan worden door kinderen in een rolstoel en er staan kleurige en geurende planten waar de kinderen van kunnen genieten.

Stormbaan
Midden in het park is een avontuurlijke Stormbaan geplaatst. Dit is het resultaat van een burgerinitiatief uit 2009 om op IJburg een speeltuin te realiseren. In navolging van het burgerinitiatief zijn drie speeltuinbouwers gevraagd een ontwerp voor een speeltoestel te maken. De kinderen van IJburg, hun ouders en overige buurtbewoners mochten kiezen welk ontwerp het zou worden. In totaal hebben 636 kinderen 430 volwassenen hun stem uitgebracht. De Stormbaan kreeg ruim 60% van de stemmen.

Bron:
Dichtbij.nl/amsterdam

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.