Stichting elemenTree richt Vrienden van elemenTree op

Stichting elemenTree heeft onlangs vele scholen geïnformeerd over de noodzaak en voordelen van natuurlijk spelen en de aanleg van een groen speelplein. Om kinderen kansen te bieden om buiten in een veilige groene omgeving te spelen, is een breed draagvlak onder buurtbewoners van groot belang. ElemenTree is dan ook op zoek naar mogelijkheden om zoveel mogelijk groene speelpleinen (GreenCourts) aan te leggen en daarom zijn vrienden van elemenTree van groot belang.

Met de steun van vrienden van elemenTree, kan de stichting meer groene speelpleinen realiseren en meer bomen planten met kinderen. Vrienden kunnen onder andere  via de website elemenTree communiceren en hun naam koppelen aan een van de educatieve programma’s. ElemenTree opereert in een groot netwerk van organisaties, waaronder Zuid-Hollands landschap, Staatsbosbeheer, IVN, diverse gemeenten, Rotaryclubs, businessclubs, scholen, buurt- en welzijnsorganisaties.

Houten plantenbak
Onder de eerste tien vrienden van elemenTree verloten wij een grote eikenhouten plantenbak met logo  t.w.v. 300 euro

Vriend worden kan eenvoudig via onze website: www.elementree.nl/vriend.
Bezoek ook onze facebookpagina en volg onze projecten: www.facebook.com/nlelementree.

Noodzaak tot buitenspelen
In Nederland woont tachtig procent van de kinderen in de stad. Er is steeds minder ruimte om buiten te spelen in een groene en natuurlijke omgeving, terwijl juist dit groen zo belangrijk voor ze is om in te spelen en te bewegen. In de afgelopen twintig jaar is de tijd dat kinderen buiten spelen gehalveerd.

Over Stichting ElemenTree
Stichting ElemenTree is een kennisorganisatie op het gebied van groene schoolpleinen en is in 2005 opgericht met het doel om kinderen volop kansen op natuurbeleving te bieden en hun natuurbewustzijn te vergroten. De stichting  doet dit hoofdzakelijk door het ontwikkelen en uitvoeren van inspirerende educatieve programma’s en het ontwikkelen van groene schoolpleinen. Bij al deze  activiteiten wijst elemenTree op het (maatschappelijk) belang van groen in onze leefomgeving. “We streven ernaar om samen met kinderen zoveel mogelijk bomen te planten, onder het motto “Wie een boom plant heeft vertrouwen in de toekomst, daarom planten wij bomen met kinderen!” Met het vergroenen van schoolpleinen dragen we bovendien bij aan duurzaam behoud van een gezonde en groene leefomgeving, onder het motto “Think global, act local, aldus leon Smet van ElemenTree