Start verbetering groen in Rotterdamse wijk Charlois

De Boergoensevliet, een lange karakteristieke singel in het Rotterdamse Charlois, krijgt in de maand december 21 nieuwe bomen. Dit is de eerste stap om het uitgestelde onderhoud van de Vliet aan te pakken.

Volgend jaar maken bewoners en deelgemeente een plan voor een duurzame verbetering van deze ‘parel’ van Rotterdam Zuid. Dit zijn bewonersstichting Charlois aan de Vliet en de deelgemeente Charlois overeengekomen.

Nog niet herplant
Aan de Boergoensevliet zijn in de afgelopen jaren diverse bomen gerooid, maar nog niet herplant. Verder zijn dertien kastanjes en een prunus dood. Deze dode bomen worden in de week van 28 november tot 2 december verwijderd. Nog niet alle dode bomen worden gekapt, omdat voor enkele bomen nog geen kapvergunning afgegeven is. Die bomen komen later aan de beurt.


Nieuwe bomen planten
Tussen 5 en 16 december plant de gemeente 21 nieuwe bomen op de lege plekken. In overleg met de bewonersstichting is gekozen voor bomen die goed passen in het bestaande straatbeeld. Bij voldoende ruimte maken kastanjes plaats voor platanen. Is er niet voldoende ruimte, dan worden smalle, opgaande bomen geplant. Het aantal soorten bomen aan de Boergoensevliet neemt hierdoor toe van 29 naar 32, waardoor de rijkdom aan kleuren in het groen verder toeneemt.

 

Bron:
Rotterdam Zuid Dichtbij

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.