Start aanleg park Wilgenwende in Dordrecht

Vrijdag 25 mei geven de gemeente Dordrecht en Ontwikkelingscombinatie Wilgenwende (AM en Amvest) het startsein voor de aanleg van het twaalf hectare grote park in het nieuwe woongebied Wilgenwende in Dordrecht.

Het park vormt de afscheiding tussen het noordelijk deel van de wijk en het ruim opgezette zuidelijke deel langs de Wieldrechtsezeedijk. De aanleg van het park duurt tot eind van het jaar, dat heeft vooral te maken met het plantseizoen. Vervolgens komt er ook nog een brede parkstrook langs de N3 en de spoorlijn, die tegelijk dienst doet als geluidswal.

Veel aandacht voor natuur
Vanwege de ligging van Wilgenwende in een stedelijke ecologische structuur krijgt de natuur in het nieuwe woongebied veel aandacht. Het nieuwe woongebied is georiënteerd naar de Biesbosch en krijgt met het twaalf hectare grote park, een meanderende kil en een veelkleurige vegetatie een invulling die past bij het unieke karakter van dit natuurgebied. Wilgenwende maakt deel uit van de structuurvisie van de gemeente Dordrecht en past in de plannen de stad uit te breiden met een groenstedelijk woonmilieu.

Zeshonderd woningen
In totaal komen er in Wilgenwende zeshonderd woningen in zeer verschillende typen en prijsklassen. De eerste 42 woningen zijn in gebruik genomen. De volgende fase is sinds oktober 2011 in verkoop en zal volgens planning over enkele maanden in uitvoering worden genomen.

Meer informatie
Wilgenwende.nl »