Springsnow: het iepenfestival van Amsterdam

Vanaf 21 april – 21 mei 2012 viert Amsterdam de magie van de lentesneeuw, gecreëerd door de 75.000 iepen in de stad.

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Nergens ter wereld staan er zoveel bij elkaar. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die dwarrelende, wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow viert Amsterdam dit prachtige natuurverschijnsel. Als een ode aan de lente, ’t leven en de iep.

Lentesneeuw
Springsnow bestaat uit een campagne die oproept om de lentesneeuw in beeld te brengen en een iepenroute door de stad van het vorig jaar geopende Iepenarboretum in Amsterdam-Noord naar de Hortus Botanicus in het centrum, alwaar de expositie Catch the Springsnow het verhaal van de iep in Amsterdam vertelt.

Fototentoonstelling over de waarde van bomen
Op de route is een fototentoonstelling die de schoonheid en waarde van bomen in de stad in het algemeen en die van de iep en de lentesneeuw in Amsterdam het bijzonder onder de aandacht brengt. Deze buitenexpositie is mogelijk gemaakt door Plant Publicity Holland. De route kan individueel en onder begeleiding gevolgd worden. Meer info hierover en over alle speciale activiteiten in het kader van Springsnow vindt u hier »

Fotografie:
Roeland Koning.