Speelnatuur Diezerpoort in Zwolle nadert definitieve vorm

Op 27 maart organiseren de ouders uit Zwolse wijk de Diezerpoort die mee hebben gedacht aan het ontwerp van het stuk speelnatuur een laatste informatie avond. Tijdens deze avond presenteert Donkergroen het definitieve ontwerp van de speelplek aan de rest van de wijk en wordt de naam van de plek bekendgemaakt.

Kinderen en ouders in de Diezerpoort werkten de afgelopen maanden samen aan het ontwerp van een leuke aantrekkelijke groene speelplek aan de Kastanjestraat.
In november 2011 was de eerste creatieve sessie. Kinderen en ouders ontwierpen toen zelf een leuke, aantrekkelijke, groene speelplek. Tijdens de tweede bijeenkomst mochten de kinderen en de ouders aan de hand van tien thema’s of beweegconcepten bijpassende speeltoestellen uitzoeken. Ook dachten de kinderen na over regels voor de speelplek.

Divers en uitdagend
Op 27 maart wordt nu het definitieve ontwerp aan de rest van de wijk gepresenteerd en wordt de naam voor de plek bekend gemaakt. De natuurspeelplek wordt divers en uitdagend.  Zo komt er in het midden een heuvel van 1.80 meter hoog. Bovenop de heuvel komt een houten speeltoestel. Ook komt er een waterplek met een wiebelbrug, een touwslinger tussen twee bomen en houten stappalen.

Vlag ontwerpen
De kinderen mogen tijdens de bijeenkomst een vlag ontwerpen waarin de naam voor de speelplek komt te staan. De mooiste vlag krijgt een plek in de vlaggenmast die op de speelplaats komt te staan.

Ouders en kinderen helpen mee
De kinderen en de ouders uit de wijk, zullen helpen bij de aanleg van de natuurspeelplek. Donkergroen begeleidt hen hierin. Het is de bedoeling dat de plek voor de zomer klaar is om te gebruiken.

Bron:
Gemeente Zwolle