Seminar The Green City in Warschau is goed bezocht

Meer dan 120 landschapsarchitecten, beleidsmakers en andere geïnteresseerden namen vorige week deel aan het seminar The Green City in de Poolse hoofdstad Warschau.

Plant Publicity Holland (PPH) organiseerde in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Warschau een seminar met als hoofdthema The Green City. De toegevoegde economische en maatschappelijke waarde van het groen voor het stedelijk gebied stond daarin centraal.

Bedrijfsleven
Het Nederlandse bedrijfsleven werd vertegenwoordigd door Pieter van den Berk van Van den Berk Boomkwekerijen en Joris Voeten van SHFT, smart innovative concepts. Vanuit PPH werd een inleidende presentatie verzorgd over het concept de Groene Stad. Joris Voeten vulde dit aan met diverse innovatieve en gerealiseerde projecten op groengebied. In de presentatie van Pieter van den Berk stond het toe te passen sortiment centraal, oftewel ‘de juiste boom op de juiste plek’. Naast de drie sprekers uit Nederland waren er ook twee presentaties van Poolse sprekers. Zij gingen voornamelijk in op de klimaatomstandigheden waarmee het boomkwekerijproduct te maken heeft en de problematiek van de aanplant in de openbare ruimte.

Green City Guideline
Na afloop ontving iedere bezoeker een informatiepakket met onder meer het nieuwe boek The Green City Guidelines.

 

Meer informatie over het seminar »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.