Scouting Bennekom slaagt in missie: 1.500 bomen de grond in

De scouts van Scouting Bennekom zijn in hun missie geslaagd. Afgelopen zaterdagmiddag hebben ze 1.500 bomen geplant. ,,Het is gelukt”, kraaide een trotse Gerard van Roekel, coördinator van de Natuurwerkdag bij Scouting Bennekom, na afloop van plezier.

Met een ploeg van ruim 150 man sterk klaarde Scouting Bennekom de klus. In een mum van tijd stonden al duizend bomen op hun plek, de laatste 500 gingen in hetzelfde tempo de grond in.

Namens de provincie Gelderland gaf gedeputeerde Annelies van der Kolk het startschot door een notenboom te planten. In aansluiting hierop plantte Jules Stuyt van de Jongerenraad Ede een appelboom en Jacqueline Vredenbregt van het Landelijk Bestuur van Scouting Nederland plantte een kastanje.

Deze organisaties ondersteunen de plannen van Scouting Bennekom van harte. Juist in deze tijden van vervreemding van natuur vinden ook zij het belangrijk dat de jeugd in de natuur kan blijven spelen. ,,Met deze bomen, onder andere wilde appel, hazelaar en kastanjebomen, wordt het bos voor mens en dier verrijkt. In alle seizoenen is er wat anders te zien”, aldus Thomas de Ruiter van Boomkwekerij Udenhout BV, de leverancier van de bomen.

Lees hier het volledige bericht »

Bron:
Scouting Nieuws