Schiphol opent 's werelds eerste Airport Park voor wachtende passagiers

Het Airport Park op Amsterdam Airport Schiphol is gisteren officieel geopend door Prinses Irene, oprichter en voorzitter van het NatuurCollege, en Maarten de Groof, Executive Vice President en CCO van Schiphol Group. Passagiers werden tijdens de opening verrast met een picknick in het park.

Het Airport Park is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality. Bijvoorbeeld door afbeeldingen op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Maar ook door projectie van vlinders, en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen komt het parkgevoel tot leven. Net als in grote steden vormt het Airport Park een baken van rust. Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop bekleedde designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Een 130 jaar oude boom dient als wegwijzer voor alles wat het park heeft te bieden.

Duurzame toepassingen
In het park zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels.

 

Horeca en services
In een Airport Park mogen horeca en services niet ontbreken. Reizigers genieten in het Park Café van ondermeer fair trade koffie, verse sappen en hamburgers op biologische broodjes. Passagiers nemen hun hapje en drankje mee naar het buitenterras of nemen plaats in het park. Aan de rand van het park zijn er stopcontacten voor laptops en andere apparatuur die opgeladen kunnen worden.

Foto’s
Bekijk hier enkele foto’s »

Film

Bron:
Amsterdam Airport Schiphol

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.