Schin op Geul plant groen rond het dorp aan

De dorpsraad Schin op Geul gaat met leerlingen van groep zes en zeven van de basisschool St. Antonius op woensdag 18 november twee hoogstamboomgaardjes planten in de entree van het Gerendal. Dit is de eerste grote actie die de dorpsraad met bewoners opzet in het kader van het IKL-project Dorpen in het Groen.

De dorpsraad van Schin op Geul is met de stichting IKL en de gemeente Valkenburg druk bezig geweest met het inventariseren van ideeën die een bijdrage kunnen leveren aan het herstel en de aanleg van streekeigen groen rond het dorp. Daarnaast bekijkt de dorpsraad met de bewoners ook hoe de wandelvoorzieningen rond het dorp verbeterd kunnen worden.

Boomgaarden groeien uit tot blikvangers
De boomgaardjes die vandaag aangeplant worden, groeien op termijn uit tot echte blikvangers. Het gaat onder andere om een appelgaard, waar de leerlingen van de school in de toekomst gebruik kunnen maken van het fruit voor appelmoes of sap. De andere boomgaard bestaat uit kersen, noten en pruimenbomen.

Groen in directe leefomgeving
Uit het proces tot nu toe blijkt dat er veel bewoners zijn die zich actief willen inzetten voor het groen in de directe leefomgeving. Bij het project Dorpen in het Groen wordt concreet gewerkt aan de aanleg en de verbetering van het dorpsgroen. 

Lees het volledige bericht »

Bron:
IKL-Limburg