Sanitairunits camping krijgen groen dak

Op Goeree-Overflakkee wordt het nieuwe recreatiegebied Klepperduinen ontwikkeld. In een voormalig landbouwgebied, nu natuurgebied, wordt een drive-in Camperpark, een toeristische camping en een stacaravan voorziening  aangelegd. Het recreatieterrein wordt omlijst door een ecologische zone. Om de mobiele sanitaire units een natuurlijk karakter te geven, is gekozen voor groene daken.

Bij de ontwikkeling van het drive-in camperpark Klepperduinen is eerst gezorgd voor een groene infrastructuur. In 2000 is men begonnen met de aanplant van bomen en struiken, natuurlijke geluidswallen aan te leggen en gras te zaaien.

Sedumdak
De mobiele sanitaire unit krijgt een sedumdak van 30 vierkante meter. Leon Schultz van Frans van den Bos Hoveniers: “Dat past helemaal in de natuurfilosofie van de opdrachtgever. Het groene dak trekt insecten en vlinders aan en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Wij verwachten dat het groene dak in de zomer de warmte uit het gebouw houdt en in de winter juist bewaard door natuurlijke isolatie. Ook het rioolsysteem wordt minder belast doordat het sedumdak het regenwater vasthoudt. Door te kiezen voor de relatief lichte sedumcassettes kan de dakconstructie licht gehouden worden”.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.