"Samen werken aan sterke stadsrandzones"

Mooi Nederland organiseert een projectenparade over stadsrandzones. Op de dag af een jaar na hetStadsrandzonescongres wordt in Amersfoort gekeken hoe het nu staat met de ambities voor de stadsrandzone.

Laat u inspireren door projecten uit de praktijk en neem deze kennis mee om werk te maken van uw eigen sterke stadsrandzone.

Programma
Edward Stigter, programmadirecteur Mooi Nederland, presenteerde vorig jaar een aantal belangrijke opgaven voor de stadsrandzone. Dit jaar neemt hij, als dagvoorzitter, samen met u een kijkje in de praktijk en laat hij zien hoe u met deze opgaven aan de slag kunt.

Landschapsarchitect Hilde Blank adviseert u daarnaast wat er in de praktijk gedaan kan worden om aan de ambities en opgaven voor de stadsrandzone te werken vanuit haar ervaring in het Atelier Overijssel.

 

Projectenparade
Tijdens de projectenparade presenteren scholieren de resultaten van hun ontdekkingstocht door de stadsrandzone van Amersfoort. Voor de prijsvraag Mooi Hoogland-West kozen zij een favoriete plek en maakten een plan hoe zij deze plek aan anderen willen laten zien. Het plan dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd, wordt deze dag bekendgemaakt.

Het programma wordt afgesloten met de belangrijkste conclusies en leerpunten van de dag. Samen blikken we vooruit naar 11-11-’11 en formuleren we de ambities voor het komende jaar.  

Rondleiding
Na afloop van de bijeenkomst kunt u een rondleiding krijgen door het bijzondere gebouw waar de projectenparade plaatsvindt of de praktijk proeven in twee Amersfoortse stadsrandzones: Hoogland-West en Vathorst-Noord.

Klik hier voor meer informatie »