Rotterdamse kinderen betrokken bij Groene Doelen Loop

Op zaterdag 24 september vindt in Rotterdam het Groen Golfje plaats, het jeugdtraject van de Groene Doelen Loop 2011. De Groene Doelen Loop is een sponsorloop door Rotterdam. Het is een nieuw evenement dat groene gebieden rond de stad verbindt en het Rotterdamse groen in al zijn veelvoud laat ontdekken.

Er is steeds minder geld voor lekker groen, vooral voor kinderen, daarom gaan de kinderen in samenwerking met volwassenen er nu zelf voor zorgen. In juni wordt er een verkiezingen gehouden voor een groen doel, denk dan bijvoorbeeld aan een groen speelplein of klimbomen. Iedereen mag hier aan deelnemen. Kinderen lopen in hun eigen deelgemeente mee aan deze sponsorloop. Kinderen zoeken in hun buurt bewoners/bedrijven die hen sponsoren voor een goed groen doel.

Het project wordt op de scholen geïntroduceerd door persoonlijke voorlichting middels nieuwsbrieven naar ouders, posters en flyers.

Sponsors voor nieuwe groenen projecten
De bedoeling is dat kinderen in hun eigen buurt sponsors voor hun eigen loop zoeken en zo een bijdrage leveren aan het nieuwe groene project. De kinderen worden daarbij begeleid en geholpen. Tijdens de Groene Doelen Loop worden de kinderen opgevangen en begeleid. Ze krijgen na afloop een certificaat van deelname.

Initiatiefnemers
Het concept voor de Groene Doelen Loop is bedacht door Plant Publicity Holland en bureau 100%Feldkamp.

Eerder nieuwsbericht
Groene doelen loop verleidt Rotterdammers om hun stad opnieuw te ontdekken »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.