Rotterdammers geven voorkeur aan ruige natuur en water

Ruim tweederde van de Rotterdammers geeft de voorkeur aan ruige natuur en water voor de inrichting van het 600 hectare grote nieuwe natuur- en recreatiegebied, Buytenland, in de gemeente Albrandswaard.

Dat is één van de voornaamste conclusies uit het Belevingswaardenonderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Provincie Zuid Holland. De PvdA Rotterdam, al jaren groot voorstander van meer bos in de omgeving van Rotterdam, is blij met deze uitkomst en vraagt het Stadsbestuur de uitkomst van het onderzoek mee te nemen in de bestemmingsplanprocedure.

Landschapspark voor Rotterdammers
De Provincie Zuid-Holland gaat een nieuw natuur- en recreatiegebied creëren ten zuiden van Rotterdam, in de gemeente Albrandswaard. Dit 600 hectare grote Landschapspark Buytenland is vooral bedoeld voor inwoners van de regio Rotterdam en moet rond 2021 klaar zijn. Omdat er discussie bestond over de inrichting van het gebied heeft de Provincie Zuid-Holland opdracht gegeven te onderzoeken hoe de inwoners van de regio Rotterdam willen recreëren en genieten van de natuur.

Lees het volledige bericht »

Bron:
PvdA Rotterdam