Rotterdam rondt project groene schoolpleinen met succes af

In Rotterdam zijn in de afgelopen jaren al meerdere schoolpleinen en openbare buitenruimten groen ingericht. De bevindingen daarvan zijn in een brochure opgenomen met als doel ook andere steden te enthousiasmeren. Het groenplein dat werd aangelegd in Feijenoord trok landelijk de aandacht en vormde de aanleiding voor dit project.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft Rotterdam de uitdaging geboden om in de krachtwijken nog elf schoolpleinen groen in te richten. Daarnaast is een prijsvraag uitgeschreven waarbij drie winnende scholen een bijdrage hebben ontvangen voor de aanleg van een groen schoolplein. Met belangrijke co-financiers als Jeugd Onderwijs en Samenleving (programma Kindvriendelijke Wijken) en Pact Op Zuid heeft het Rotterdamse College van B en W de uitdaging aangenomen en de opdracht aan Sport en Recreatie gegeven.
Inmiddels zijn de schoolpleinen groen ingericht. Rotterdamse kinderen in met name de deelgemeenten Charlois, Delfshaven, Feijenoord en Noord kunnen tijdens schooluren, maar vaak ook daarbuiten, spelen, bewegen, ontdekken en leren op een groen schoolplein.

Brochure Groene Schoolpleinen
Vanuit een theoretisch kader en interessante voorbeelden uit de praktijk, hebben we aan de hand van elf thema’s onze bevindingen in een brochure beschreven. Hiermee willen we andere steden enthousiasmeren voor dit project, zodat straks in heel Nederland schoolpleinen worden vergroend.  Bekijk de brochure Groene Schoolpleinen »

Bron:
Gemeente Rotterdam