Rotterdam investeert in meer groen om binnenstad aantrekkelijk te houden

In het Programmaplan Binnenstad staat dat Rotterdam streeft naar meer bewoners, meer werknemers en meer bezoekers in het centrum. Verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen: “De binnenstad is het kloppend hart van de stad en enorm belangrijk voor de Rotterdamse economie. Wij willen dat bezoekers zich thuis voelen, er aangenaam door verrast worden en er langer blijven omdat er altijd wat te beleven is.” Een aantrekkelijke buitenruimte speelt daarbij een belangrijke rol.

Samen met andere partijen blijft het college werken aan een aantrekkelijkere buitenruimte met meer groen, beter gebruik van het water en een mooie uitlichting van markante gebouwen en bruggen. De sterke punten van Rotterdam komen zo beter tot hun recht. De buitenruimte moet niet alleen mooier worden, maar ook uitnodigen om te verblijven. In het oog springende straten, pleinen en gebouwen worden aangepakt. Voorbeelden hiervan zijn het Stadhuisplein en Schouwburgplein.

Lees hier het volledige bericht »

 

 

 

Bron:
Gemeente Rotterdam

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.