Rotterdam-Charlois plant 1.000 bomen extra

Rotterdam-Charlois moet nóg groener, vindt het dagelijks bestuur van de desbetreffende deelgemeente. Vandaar dat er de komende drie jaar 1.000 bomen extra worden geplant. Die komen dus boven het aantal dat al op de lijst stond ter vervanging van bomen die gerooid zijn. Waar mogelijk worden deze bomen in overleg met bewoners en ondernemers in Rotterdam-Charlois geplant.

“Wat mij betreft worden dat bomen die niet alleen fraai zijn, maar ook nog eens die eetbare vruchten dragen, zoals beukennoten en hazelnoten”, vindt Alaattin Erdal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken. Bewoners van Charlois kunnen aan de deelgemeente laten weten welke soort boom zij willen en waar de boom of bomen moet(en) komen. Alleen aanvragen met vijf namen van mensen uit de wijk of straat worden behandeld. Of de boom wordt geplant, is afhankelijk van de standplaats.

“Liggen er kabels en leidingen dan wordt samen met de bewoners een andere plek gekozen. Het moet echt hun boom worden. Zij kiezen ervoor. Als een goede gastheer zijn zij er ook mede verantwoordelijk voor”, aldus de portefeuillehouder.


Groen maakt de wijk leefbaar

Bomen maken een buurt leefbaar en zorgen niet alleen voor schone lucht, maar ook voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen. Ook worden woningen in een boomrijke omgeving over het algemeen sneller verkocht.

Bron:
Rotterdam Nieuws Net