Roermond presenteert boekje ‘De Natuur in!’

Dat Roermond naast veel water en winkels ook veel groen heeft was al bekend. Het boekje ‘De Natuur in!’ brengt dit groen nu overzichtelijk samen in een handzame pocket, waarmee de natuur in Roermond kan worden opgezocht. Kortom; de ideale gids voor een uitje lekker dichtbij!

Op zondag 22 mei werd de  pocket gepresenteerd op een tweetal locaties die ook in het boekje staan beschreven.

Mooie en aantrekkelijke stukjes natuur
“Er zijn zoveel mooie en aantrekkelijke stukjes natuur te vinden in Roermond. Of het nu gaat om parken, groenstroken of natuurgebiedjes met de daarbij behorende verschillende soorten planten en dieren. In de pocket ‘De natuur in!’ worden deze uitvoerig in kaart gebracht en beschreven. 

Dit alles natuurlijk voorzien van mooie foto’s. Inwoners, bezoekers en toeristen kunnen de natuur in Roermond en alles wat daar groeit en bloeit nu nog beter gaan ontdekken”, aldus wethouder Gerard IJff.

 

20 gebieden beschreven
Het is een heel handig boekje met een uitklapkaartje, zodat direct duidelijk is waar u wat kunt vinden. Er worden in totaal 20 gebieden beschreven. Naast een algemene beschrijving van het gebied wordt er telkens ingegaan op de bijzondere natuurwaarden en culturele waarden die het gebied karakteriseren. Ook wordt melding gemaakt van de recreatiemogelijkheden.

Bron:
Gemeente Roermond