Raadslid Denneman: “Genieten van Rotterdams groen”

“Is Rotterdam een stenige en zakelijke stad? Volgens mij niet. Rotterdam is heerlijk groen, als je maar weet waar de mooie plekjes zijn. Voor iedereen te bewonderen, als parels op een streng: kersenbomen in bloei, parken en singels, natuurgebieden en verborgen tuinen. Het wordt tijd dat deze prachtige plekjes beter bekend raken bij een groter publiek. En dat er nieuw groen bij komt.

Door een Rotterdamse groenliefhebster, Gudrun Feldkamp, is daarom iets moois in gang gezet. Samen met Plant Publicity Holland is zij de drijvende kracht achter de Groene Doelen Loop 2011. Voor fanatieke wandelaars loopt de route van Wollefoppenpark in Zevenkamp naar de Keile weg in de binnenstad. Vanaf de start in Zevenkamp ook een slenterroute langs groene hotspots in onze eigen deelgemeente. In de directe nabijheid allerlei bruisende activiteiten en culinaire belevenissen.

Groen is gratis
Het genieten van Rotterdams groen is gratis, maar het in stand houden en creëren van groen kost geld. Daarom betaalt iedereen die mee loopt een klein bedrag waarmee nieuw groen gerealiseerd kan worden. Groene doelen zijn er genoeg, zoals buurtmoestuinen, groene daken, klimbomen en groene schoolpleinen.

Ik ga meedoen. U ook? Noteer in uw agenda: 24 september, Groene Doelen Loop 2011.”

Arthur Denneman
Raadslid D66
Raadsleden aan het woord

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.