Provincie Gelderland subsidieert aanleg groene speelplek

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland subsidiëren de aanleg van de groene speelplek ‘Cool Nature’ in Arnhem met 70.000 euro. Dit is een natuurlijke plek waar kinderen worden uitgenodigd om te spelen en bewegen, omdat steeds meer kinderen binnen achter de computer en voor de tv zitten. Buitenspelen is niet meer vanzelfsprekend.   

Het project ‘Cool Nature’ gaat over natuur in en rond de stad en stedelijke gebieden waar kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken. In Arnhem wordt het park op de grens van de Paasberg en de Geitenkamp omgevormd tot ‘Cool Nature’ plaats, een groene speelplek voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Er wordt een moeras aangelegd en er komt veel groen met uitdagende speelmogelijkheden. Arnhem heeft het ontwerp al klaar en begint in augustus met de uitvoering.

Groene speelplek heeft meerdere functies
De ‘Cool Nature’ plekken hebben meerdere functies, naast spelen en leren in de natuur bieden de plekken ook mogelijkheden voor scholen om natuur- en milieulessen te geven. De provincie treedt op als ondersteunende organisatie. Zij helpt gemeenten en natuurbeheerorganisaties met kennis en subsidies om ‘Cool Nature’ plekken van de grond te krijgen.

Bron:
Provincie Gelderland