Promotiefilm verleidt tot aanleg van groen dak

Zowel de gemeente Amsterdam als het stadsdeel Centrum stimuleren de aanleg van groene daken. Vorig jaar heeft woningbouwcoöperatie Ymere het grootste groene dak van Amsterdam aangelegd op woningcomplex de Halve Wereld bij het Waterlooplein. Om groene daken nog meer te promoten sloeg Ymere de handen ineen met de gemeente Amsterdam en de marktleider in dakrenovatie, Consolidated. Dit heeft geleid tot een promotiefilmpje over groene daken.

Waarom geeft Ymere de voorkeur aan groene daken? Groendaken bieden vele voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu (luchtkwaliteit, geluid, flora en fauna, energiebesparing), belevingswaarde en woongenot.

Een groen dak is een investering voor de lange termijn. Op de lange duur kan de langere levensduur van het dak plus de vermindering van de kosten voor airco al opwegen tegen de aanschaf- en onderhoudskosten.

Maatschappelijk rendement
De aanschafkosten van een groen dak zijn aan de hoge kant, maar Anke Huntjens, regiodirecteur Amsterdam Centrum, kan het verantwoorden:

 â€œYmere is een maatschappelijke onderneming. Regelmatig investeren we in minder rendabele activiteiten, vooral als het maatschappelijk rendement creëert.”

Leefbare buurt
“Dat rendement is bijvoorbeeld een leefbare buurt, betere contacten tussen bewoners, een hogere kwaliteit van het dagelijkse leven. Dat is bij het woningcomplex De Halve Wereld allemaal aan de orde.”