Prijsvraag: 'Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Rotterdam?'

In plaats van gras, struiken en bomen kiezen steeds meer bewoners voor  stenen en tegels in hun tuin. Dit is niet goed voor het milieu, want minder groen betekent minder vogels, vlinders en insecten. Daarnaast kan het water de grond niet meer in waardoor er problemen ontstaan met de afwatering in de hele stad. Om de bewoners te prikkelen om meer groen toe te passen, is er in Rotterdam een prijsvraag uitgezet.

Naast problemen met de waterhuishouding speelt ook warmte steden parten. Steden warmen sneller op dan minder dicht bebouwde gebieden. Steen neemt veel hitte op. Bebouwing creëert bovendien een beschutte omgeving waardoor het moeilijker wordt om de warmte kwijt te raken. Zo ontstaat wat internationaal het Urban Heat Island-effect wordt genoemd.

Wat het Rotterdams Milieucentrum dan ook betreft mag er dus veel meer groene en milieuvriendelijke tuinen komen in hun stad.

Aanmoedigingsprijs voor bewoners
De wedstrijd ‘de milieuvriendelijkste tuin van Rotterdam’ is ook een aanmoediging voor de bewoners die hun voor- en/of achtertuin, volkstuin of binnentuin nu al groen en milieuvriendelijk houden.

Klik hier voor meer informatie over de prijsvraag »

Bron:
Rotterdams Milieucentrum