Presentatie brochure ‘Vaste planten in het openbaar groen’

De brochure ‘Vaste planten in het openbaar groen, voor functionele en onderhoudsvriendelijke toepassingen’ is gisteren tijdens de Kennisbijeenkomst ‘Meer groen in tuin en plantsoen’ in Nijmegen gepresenteerd. Onderzoeker Margareth Hop van PPO/WUR en auteur van de brochure overhandigde het eerste exemplaar aan Jan van Reijendam van de Vereniging Stadswerk.

Van Reijendam benadrukte het belang van het onderzoek van PPO/WUR. Zij helpen mee de kennis paraat te houden; nieuw onderzoek te doen en deze kennis samen met Plant Publicity Holland middels de campagne De Groene Stad te verspreiden.

Reputatie
In het Nederlands openbaar groen worden weinig vaste planten gebruikt. De oorzaak daarvan is dat vaste planten een slechte reputatie hebben bij groenbeheerders. Ze worden veelal gezien als duur en veel onderhoudend vragend.

 

Onderhoudsarme beplantingen
Deze reputatie was 25 jaar geleden misschien terecht, maar in de tussentijd zijn er nieuwe beheermethoden ontwikkeld en nieuwe soorten in de praktijk uitgetest. Daarmee zijn onderhoudsarme beplantingen te maken, die zelfs goedkoper uitpakken dan een heestervak of gazon. Dat biedt veel  nieuwe mogelijkheden voor het gebruik. Dit blijkt uit het onderzoek van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) met financiering van het Productschap Tuinbouw. Deze onderzoeksresultaten zijn verwerkt in de brochure ‘Vaste planten in het openbaar groen’, die wordt uitgegeven door Plant Publicity Holland.

Deze brochure gaat in op allerlei aspecten van het werken met vaste planten. Deze brochure is bedoeld voor iedereen met interesse in actuele kennis over het werken met functionele, onderhoudsvriendelijke vaste planten in het openbaar groen.

Bestellen
De brochure is te bestellen bij Plant Publicity Holland door overmaken van euro 5,00 (inclusief 6% BTW en verzendkosten) op giro rekening 14533 ten name van Plant Publicity Holland in Boskoop, met referentie ‘Vaste planten boek’ en met vermelding van uw adres. Bij een afname van 20 stuks of meer is de prijs euro 3,00 per boekje.

Download hier de brochure »