Pre dat bouw- en groenvakmensen leren samenwerken

“Het reinigen en koelen van de lucht in binnensteden. De opvang van pieken in  de afvoer van hemelwater. De opwekking van energie en het verbouwen van voedsel. In grootstedelijke gebieden als de regio Eindhoven leiden innovatieve groene oplossingen tot winst voor het milieu, het klimaat en voor economische kansen. Alleen, dan moeten we de bouw- en groenvakmensen van morgen nu al leren samenwerken.”

Dit geeft Cyrille de Warrimont aan. Hij coördineert namens het Knooppunt Innovatief Groen de samenwerking tussen dertien AOC’s groenopleidingen en ROC’s bouwkunde in Noord-Brabant. Voor het eerst werken deze opleidingen samen in de pilot ‘Rood & Groen’.

Doel
Het doel is dat studenten van verschillende disciplines samen leren werken om innovatieve groen-projecten te realiseren. Door de kennis op het gebied van techniek en groen met elkaar te verbinden worden toepassingen sneller en beter gerealiseerd.

Pilot ‘Rood & Groen’
Op de Groene Campus in Helmond gaan studenten voor de pilot ‘Rood & Groen’ aan de slag met een eetbaar dak. ‘Dit specifieke dak reinigt fijnstof uit de lucht, houdt regenwater langer vast, isoleert het gebouw én biedt plaats om seizoensgroenten te verbouwen en te oogsten!’, aldus De Warrimont. Voor het Food & Freshlab van de Groene Campus dient het dak ter educatie maar de producten kunnen ook gebruikt worden voor het restaurant. Studenten van het ROC Ter AA en AOC De Groene Campus in Helmond werken samen aan een oplossing die voldoet aan alle technische eisen en die tot een mooie oogst leidt.

Andere Brabantse steden
Ook in andere grote Brabantse steden nemen de studenten ROC en AOC de uitdaging aan om aan een concreet stedebouwkundig groen plan te werken.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.