Platform 'Mooi Deventer' organiseert 'mooiste tuin' en 'mooiste boom' van Deventer

Om de inwoners van de gemeente Deventer te betrekken bij de groencompetitie van Entente Florale, organiseert het platform ‘Mooi Deventer’ de competitie ‘de mooiste tuin van Deventer’. Ook vindt er een competitie ‘de mooiste boom van Deventer’ plaats. Beide competities worden door een vakkundige jury beoordeeld.

Deventer doet dit jaar mee aan de groencompetitie van Entente Florale. De gemeente gaat voor de hoofdprijs en om dit te verwezenlijken, zoekt zij de samenwerking op met de inwoners. “Daarom hebben we ‘de mooiste boom’ en ‘de mooiste tuin’ verkiezing in het leven geroepen. Iedere Deventenaar kan daardoor meehelpen aan de verkiezing Deventer De Groenste Stad van Nederland,” geeft initiatiefnemer Sjon Heijenga aan.

Het openbare groen vormt samen met de particuliere tuinen het groene Deventer. De jury van de Entente Florale beoordeelt de stad als geheel. 

‘Mooi Deventer’
Speciaal voor Entente Florale hebben verschillende particuliere organisaties de handen ineengeslagen onder de titel: ‘Mooi Deventer’. De gemeente is blij met het initiatief en verleent ondersteuning en samenwerking.

Deelnemer aan ‘Mooi Deventer’ is Stichting Open Boek. De stichting Open Boek maakt speciaal voor de Entente Florale een boek met de titel ‘Mooi Deventer, de groene stad’. Het boek wordt op 16 juli door de gemeente overhandigt aan de jury van de Entente Florale, om extra gewicht in het schaaltje te leggen. Daarna is het boek voor iedereen te koop.

Prijs voor winnaars
De mooiste boom- en tuinwinnaars krijgen in het boek uitgebreid aandacht. De Deventer Bomenstichting en de landelijke Bomenstichting ondersteunen de actie en hopen dat er ieder jaar een nieuwe mooiste boom van het jaar gekozen zal worden. De eigenaar van de mooiste tuin mag als winnaar zijn/haar tuin vanuit een luchtballon bekijken.

Iedereen kan meedoen
Iedereen uit Deventer kan meedoen aan de verkiezingen. Op de website www.deventerfotos.nl is meer informatie te vinden. Aanmeldingen kunnen worden doorgegeven tot en met 30 mei. Op zaterdag 5 juni worden de winnaars bekendgemaakt.