Park Zwanenburg feestelijk geopend

Park Zwanenburg is donderdag 2 september officieel geopend door wethouder Jeroen Nobel van gemeente Haarlemmermeer en gedeputeerde Rob Meerhof van provincie Noord-Holland.

Samen met ruim 200 kinderen van basisscholen uit Zwanenburg en Halfweg en tientallen belangstellenden namen zij het park al fietsend in gebruik.

Het park van 35 hectare is een buurtpark voor en door inwoners van Zwanenburg en Halfweg. Deze bewoners, scholieren, de wijkraad, Stichting Mebar en vv Zwanenburg hebben meegedacht over de inrichting van Park Zwanenburg. De kinderen konden kiezen wat voor speelplek zij wilden.

Ze kozen voor een bouwdorp met palen. Daarnaast zijn onder meer een skatepark, een mountainbikeparcours en stepstones naar een eiland gerealiseerd.

Park Zwanenburg is een recreatiepark waar uitstekende fiets- en wandelverbindingen zijn aangelegd. Het is een park waar het heerlijk recreëren is.

Tijdens de opening kregen de kinderen een voorproefje van wat ze allemaal in het park kunnen doen: skeeleren, skaten, skippyballen, voetballen, volleyballen en spelen in het bouwdorp met palen.

Burgerparticipatie
Een tevreden wethouder Jeroen Nobel zag hoe veel kinderen plezier maakten in het park. “Dit park is aangelegd met de hulp van de inwoners van Zwanenburg. Kinderen en volwassenen hebben gezegd wat zij graag in dit park willen hebben. Daar hebben we naar geluisterd en samen zijn we tot een mooi resultaat gekomen. Kijk alleen al naar het bouwdorp met palen. Een speeltoestel dat de schooljeugd zelf heeft gekozen. Kinderen bleven er nu al veel plezier aan.”

De aanleg van het park werd mede mogelijk gemaakt door Stadsregio Amsterdam, het Hoogheemraadschap van Rijnland, Dienst Landelijk Gebied, Recreatieschap Spaarnwoude, Europese Unie en provincie Noord-Holland.

De provincie maakt zich er hard voor dat iedere Noord-Hollander voldoende mogelijkheden heeft om te genieten van groen en natuur.

Genieten
Gedeputeerde Rob Meerhof: “Dit park past prima in dat streven. Inwoners van de Haarlemmermeer tot en met Amsterdam kunnen hier genieten.”

De opening van Park Zwanenburg is onderdeel van de Toer Natuur. Deze Toer verbindt start- en openingsmomenten van natuurgebieden in de Haarlemmermeer met elkaar.

Bij elk evenement zijn de informatieve Toer Natuur-wagen en mascotte Wout het Polderwolfje aanwezig. In de Toer Natuur-wagen is meer informatie te vinden over de verschillende groengebieden in de Haarlemmermeer.

Bron:
Gemeente Haarlemmermeer