Oude ijsbaan Deventer krijgt tijdelijk groene facelift

Het terrein van de Oude IJsbaan aan de Rembrandtkade in Deventer krijgt een groene facelift. Zaterdag 9 april vindt de aftrap plaats voor de tijdelijke inrichting van het 3000 m2 grote terrein. Er worden paden en moestuinen aangelegd en een groot natuurlijk speelterrein. Voor aanleg en onderhoud in de komende jaren stelt de gemeente € 100.000 ter beschikking.

Op het al ruim 15 jaar braakliggende gebied zou een woontoren komen. Dat plan bleek onhaalbaar door het uitbreken van de crisis in de bouwsector. Het terrein krijgt tijdelijk een groene en sociale functie, in afwachting van het aantrekken van de woningmarkt.

Gratis compost, zaad en plantjes
Een projectgroep bestaande uit OBB (ingenieursbureau voor natuurlijk spelen), Cambio en Transition Town (TT) Deventer gaat er zolang vorm aan geven, samen met omwonenden en andere belangstellenden.

Iedereen kan bijdragen
Iedereen kan bijdragen aan een mooie plek voor alle leeftijden. Activiteiten hiervoor starten op zaterdag 9 april. Een mooi moment, want juist die dag is de jaarlijkse uitdeeldag voor gratis compost. Het parkeerterrein naast de Oude IJsbaan is een van de verdeelpunten voor vijf gratis zakken per huishouden. De projectgroep nodigt iedereen uit om één of meer zakken daarvan te doneren aan de Oude IJsbaan. Zo kan daar vruchtbare grond ontstaan voor mooie en groene initiatieven. Als bedankje geeft TT Deventer gratis zakjes bloemenzaad en (eetbare) plantjes weg voor in de tuin.

Klik hier voor meer informatie »

Bron:
Gemeente Deventer

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.