Opening eerste Fitnezz4All court in Nederland

Oud-wereldkampioen judo, Dennis van der Geest, en de Haarlemse wethouder sport, Maarten Divendal, openen op 21 april het eerste Fitnezz4All court in Nederland. Dit gebeurt bij de Molenplas in Haarlem. Iedereen kan gebruik maken van de fitnessapparaten op deze locatie, zo vaak en zo veel als hij/zij wil. De Stichting Fitnezz4All wil hiermee het bewegen in de buitenlucht stimuleren.

Het court van Fitnezz4All ligt in het recreatiegebied Molenplas in Haarlem. Er staan acht fitnessapparaten, waaronder een stepapparaat, een fiets, een Nordic Walker en een Hiptwister. Kortom, genoeg mogelijkheden om in de buitenlucht sportief bezig te zijn. De partij achter dit voor Nederland bijzondere concept is Stichting Fitnezz4all. Voorzitter Werner Smid van de stichting: “Ons doel is om bewegen voor iedereen en zonder kosten mogelijk te maken.

In deze tijd hebben zowel jong als oud de behoefte om veel te bewegen. Dit sluit ook goed aan bij het streven van de overheid.” De gemeente Haarlem heeft als eerste gemeente in Nederland de locatie ter beschikking gesteld.

 

 

Meer plaatsen outdoor fitnessapparatuur in parken en/of op pleinen
De Stichting Fitnezz4All wil op veel meer plaatsen in Nederland outdoor fitnessapparatuur in parken en/of op pleinen plaatsen. De stichting is hierbij afhankelijk van donatie, sponsoring en financiering door het bedrijfsleven en de overheid. De stichting denkt met name aan de voedingsindustrie, ziektekostenverzekeraars en woningcorporaties. Met het in gebruik nemen van deze eerste Fitnezz4All Court hopen de Stichting Fitnezz4All en de gemeente Haarlem een voorbeeld te zijn voor vele plaatsen in Nederland.

Bron:
Gemeente Haarlem