Oeuvreprijs voor landschapsarchitect Adriaan Geuze

Het Fonds BKVB heeft bekendgemaakt dat onder meer architect Adriaan Geuze een van de winnaars is van de Oeuvreprijzen 2011.

Adriaan Geuze (1960) is landschapsarchitect en mede-oprichter van het bureau West 8. In Nederland is hij ondermeer verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan van de Amsterdamse wijk Borneo-Sporenburg en voor het ontwerp van het Máximapark (Leidsche Rijn).

Verbindingen tussen openbare ruimte en stedenbouw
Internationaal realiseerde hij met zijn bureau spraakmakende projecten waarmee hij verbindingen legt tussen landschapsarchitectuur, openbare ruimte en stedenbouw, zoals Toronto Waterfront, Madrid Rio en Governors Island in New York. Geuze speelt een actieve rol in het debat over de Ruimtelijke Ordening en over de lotgevallen van het Nederlandse cultuurlandschap.


Agenderen van ruimtelijke onderwerpen
De jury prijst Adriaan Geuze niet alleen om de indrukwekkende projecten die hij realiseerde, maar zeker ook om de brede wijze waarop hij zijn talent inzet en de belangrijke positie die hij inneemt bij het agenderen van ruimtelijke onderwerpen.

Doel van oeuvreprijzen
Met de oeuvreprijzen wil het Fonds BKVB kunstenaars, vormgevers en architecten met een bijzondere staat van dienst en een belangrijk oeuvre in de schijnwerpers plaatsen. 

Lees het volledige bericht op Fonds BKVB »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.