Oekraïense filmploeg maakt opnames van groentoepassingen in Den Haag en Zoetermeer

Een filmploeg uit de Oekraïne bezocht vorige week Den Haag en Zoetermeer om voorbeelden te filmen van hoe bomen en planten in de stedelijke omgeving worden toegepast.

Het programma van deze dag (samengesteld door Plant Publicity Holland) zag er als volgt uit:

  • Wethouder Baldewsingh van de gemeente Den Haag sprak over het belang van het groen in zijn gemeente en liet enkele prachtige voorbeelden zien;
  • Beleidsmedewerker W. Duijs van de gemeente Den Haag liet enkele voorbeeldprojecten in de stad zien; 
  • Landschapsarchitect M. den Ruyter, ontwerper van de Floriade 1992, gaf een rondleiding over het Floriadeterrein van Zoetermeer. Na afloop van de Floriade is op een gedeelte van het terrein een woonwijk gebouwd met behoud van de groenstructuren waardoor de wijk enorm groen en leefbaar is.

Zeer enthousiast
Na afloop van deze dag was de filmploeg zeer te spreken over hoe het groen in Nederland wordt toegepast. “Geweldig dat vanuit gemeenten zo wordt geïnvesteerd in het groen en dat het ook zo netjes wordt onderhouden. Dit werkt heel positief. Een mooi voorbeeld voor ons”.  Naast opnames van de toepassing zijn er ook opnames gemaakt van de boomkwekerijsector.

Op korte termijn worden de beelden uitgezonden op landelijke tv van Oekraïne. Met als voornaamste doel de overheid maar ook de burger te informeren over de kennis van het boomkwekerijproduct, over de toepassingsmogelijkheden en over de meerwaarde van het groen.