Nothofagus antarctica Boom van het Jaar 2011

Op woensdag 10 november 2010 werd in Congrescentrum De Werelt in Lunteren de Boom van het Jaar 2011 gepresenteerd op de Nederlandse Boominfodag. De Boom van het Jaar 2011 is de Nothofagus antarctica. Het thema van de poster is dit jaar Bomen voor daken.

De Boom van het Jaar wordt uitgegeven door Plant Publicity Holland en is een coproductie van het Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen, de Cultuurgroep laan-, bos- en parkbomen, Anthos en Plant Publicity Holland.

De overige bomen die op de poster staan zijn:

  • Pyrus salicifolia ‘Pendula’
  • Amelanchier lamarckii
  • Pinus nigra subsp. nigra
  • Taxus baccata
  • Betula utilis ‘Doorenbos’
  • Cornus mas

De poster is hier op te vragen »

 

 

Brochure Dak en Gevel Groen
Meer informatie over bomen op daken is te vinden in de onlangs verschenen brochure Dak en Gevel Groen met daarin een uitvoerige lijst met beplanting die het meest geschikt is voor dakgroen. De keuze van de genoemde planten is gebaseerd op zoveel mogelijk relevante aspecten, zoals grootte, zontolerantie, waterbehoefte, inheems of exoot, schadelijkheid van de wortels, effect op luchtvervuiling, maar ook praktische punten als verkrijgbaarheid. Dit maakt de brochure ook voor kwekers, ontwerpers en aanlegbedrijven van dak- en gevelgroen interessant.

Brochure bestellen
De kosten voor de brochure zijn € 5,00 per stuk (inclusief btw en verzendkosten). De brochure is op te vragen bij Plant Publicity Holland met vermelding Dak en Gevel Groen. Na de betaling van het bedrag ontvangt u de boekjes.

Bij een afname van 20 stuks is de prijs €60,00 (inclusief btw en verzendkosten). Gironummer: 14533 tnv PPH in Boskoop met vermelding van de adresgegevens.