Nominaties Groene Speelplekken zijn bekend

Eind vorige week vond de laatste jureringsronde van de Groene Speelplekkencompetitie in Boskoop plaats. De jury heeft de 10 nominaties vastgesteld en tevens de winnaar verkozen. 

De winnaar wordt tijdens het symposium dat wordt gehouden op 7 oktober 2009 in Arnhem, tijdens het 10-jarig jubileum van Entente Florale Nederland, bekendgemaakt.

Behoefte aan groene speelplekken
Uitgangspunt voor het initiatief tot deze ontwerpwedstrijd is dat in het gemeentelijk groenbeleid en speelruimtebeleid veelal te weinig aandacht wordt geschonken aan het belang van groene speelplekken voor de lichamelijke en geestelijk gezondheid van kinderen in hun gemeente.

Er is een grote behoefte aan hoogwaardige, duurzame groene speelplekken, waarin ook de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen tot hun recht kunnen komen.

Groen moet in het ontwerp en in het spel een centrale plaats innemen. Het ingezonden ontwerp moet uiterlijk in de periode 1 januari 2008 – 31 december 2010 daadwerkelijk zijn uitgevoerd.Het winnende ontwerp wordt beloond met €10.000.

Competitie krijgt vervolg in Duitsland
Naar aanleiding van het succes in Nederland, start ook dit jaar ook in Duitsland de wedstrijd ‘Wie ontwerpt de meest duurzame en hoogwaardige groene speelplek?’. Download hier de Duitse folder voor meer informatie »

10 nominaties

Voor kinderen door kinderen  gemeente Amersfoort 
Totempaal  Basisschool, Apeldoorn 
Groen Actief  stichting Speelhof Hoogezael, Middelburg 
Bolwerk van het Groene Spelen  gemeente Lisse 
Veni Vidi Vici  gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost 
Natuurlijk spelen zoals vroeger  gemeente Arnhem 
Van Waterlast tot Waterlust  landschapsbeheer Groningen 
Groen op school  Vrije school Widar, Delft 
Magic Moments  basisschool ’t Anker, Amersfoort 
Natuurlijk spelen voor en door bewoners  deelgemeente Charlois, Rotterdam