Nieuwe Plein in Arnhem is veranderd in aantrekkelijke plaats met veel groen

De horeca-ondernemers aan het Nieuwe Plein en Gerrie Elfrink, wethouder Rijnboog, hebben afgelopen zondag samen een boom geplant.  De wethouder zei dat het Nieuwe Plein van een weg met een grijze en stenige uitstraling is veranderd in een aantrekkelijke plek met veel groen waar de binnenstadsbezoeker de ruimte heeft.

“Het Nieuwe Plein vormt nu een mooie verbinding in Rijnboog tussen station en binnenstad”, aldus de wethouder. De ondernemers zijn blij met hun nieuwe plein.

Toespraak
Met vier schoppen onder de arm kwam wethouder Elfrink aanfietsen. In z’n toespraakje riep hij de ondernemers op om de nieuwe ruimte op het plein te benutten door terrassen aan te leggen. Verschillende ondernemers hebben de ruimte vóór hun zaak al aantrekkelijk ingericht. Gerrie Elfrink zei dat er positieve én kritische opmerkingen op de nieuwe inrichting zijn geuit. “Zo hebben we de situatie op verschillende punten kunnen verbeteren. Het Nieuwe Plein zelf is klaar maar met de rest van het westelijke singelgebied, op het Willemsplein, gaan we nog verder. Ook dat gebied gaan we nog goed inrichten.” Hij prees de provincie Gelderland om haar steun voor de herstructurering van het Nieuwe Plein in Rijnboog.

Met een kraan van aannemersbedrijf Dusseldorp dat het plein heeft aangelegd, plaatste de wethouder de boom in het plantgat. Alle ondernemers schepten het plantgat dicht met grond. Met een drankje werd de voltooiing van het Nieuwe Plein beklonken.

Bron:
Gemeente Arnhem