Nieuwe groene speelplek in Rotterdamse wijk

In de middenberm van de Rotterdamse Rusthoflaan komt een nieuwe speelplek voor jonge kinderen. In Nieuw Crooswijk is grote behoefte aan een veilige en groene speelplek voor kinderen tot 10 jaar.

Door de herstructurering zijn veel speelvoorzieningen in de wijk verdwenen en het Schuttersveld is voor jonge kinderen te ver. Samen met bewoners is gekeken naar het ontwerp van de nieuwe speelplek. De huidige speelplek wordt vergroot, er komen meer speeltoestellen en meer groen. Voor de aanleg van de speelplek heeft de deelgemeente een subsidie gekregen vanuit het stedelijke ontwikkelprogramma Kindvriendelijke Wijken (KiWi).
 
Tijdelijke speelplek
Het gaat hier om een tijdelijke speelplek. De Rusthoflaan is onderdeel van het herstructureringsgebied Nieuw Crooswijk. Op termijn wordt de straat heringericht en de middenberm voorzien van gras en platanen. Nieuwe speelvoorzieningen worden dan gerealiseerd op de binnenterreinen in de wijk.

Bron:
Megastad.fm

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.