Nieuwe Green Deals winst voor economie en natuur

Bedrijfsleven en natuurorganisaties hebben 11 Green Deals ondertekend met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu (I&M) die bijdragen aan het stoppen van verder verlies van natuur.
De Green Deals zijn een uitwerking van het advies van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen, dat dinsdag 13 december in Den Haag aan beide bewindslieden werd aangeboden. “Deze deals zijn winst voor economie en natuur,” aldus minister Verhagen.
Duurzaamheid
De bedrijven en natuurorganisaties hebben bijvoorbeeld afgesproken dat er vijf projecten komen voor ‘tijdelijke natuur’ op braakliggende bouwterreinen.
Daarnaast wordt gewerkt aan de duurzame inzet van biomassa en het samengaan van voedselproductie met investeringen in natuur.
 

Concurrentiekracht versterken
Bedrijven die investeren in duurzaamheid kunnen daarmee hun concurrentiekracht versterken. De overheid kan op haar beurt de groene groei versnellen en versterken door belemmeringen in wet- en regelgeving weg te nemen, samenwerking te bevorderen of onderzoeksmiddelen in te zetten.
Met deze 11 nieuwe Green Deals komt het totaal dit jaar op 75 initiatieven voor groene groei. Vanaf 15 december kunnen er weer nieuwe Green Deals worden aangemeld. Minister Verhagen wil in 2012 de honderdste Green Deal afsluiten.

Meer informatie

Bron:
Ministerie EL&I