Nieuwe fietsroute door groen Vlaardingen

Wethouder Jan Robberegt nam gisteren het eerste fietsrouteboekje “Verrassend groen Vlaardingen” in ontvangst. Het fraai geïllustreerde nieuwe boekwerkje neemt fietsers mee door de groenste plekken van de stad.

Eind 2009 werd Vlaardingen uitgeroepen door de Groenste stad van Nederland. De jury van de Entente Florale prees de manier waarop Vlaardingen de natuur de stad binnen heeft gehaald en de betrokkenheid van de inwoners bij het groen in de stad. De resultaten van ruim vijfentwintig jaar ecologisch groenbeheer zijn duidelijk zichtbaar in het landschap en het bomenbestand is uitgebreid en beval enkele bijzondere soorten. Om tot een oordeel te komen over het Vlaardings groen fietste de jury van de Entente Florale door de stad. Deze fietsroute is nu in een boekje weergegeven door Frits van Ooststroom van Stad&streek cultuurhistorie in opdracht van de gemeente Vlaardingen.

 

Groene bijzonderheden
Het boekje bevat informatie over historische plekken in de stad en over groene bijzonderheden. Er is een routebeschrijving en er zijn twee uitklapbare kaartjes. Een leuke manier om zelf weer eens volop van uw stad te genieten of om bezoekers kennis te laten maken met de mooiste kanten van Vlaardingen.