Nieuwe bomen voor het Bentwoud

Het Nationaal Bossenfonds plant op 24 november 12.000 bomen in het Bentwoud. Staatsbosbeheer is eigenaar van het natuurgebied aan de rand van Zoetermeer en is erg blij met deze donatie van bedrijven en particulieren. Een teken dat Nederland zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van meer groen. De donerende organisaties komen met hun personeelsleden hun eigen bomen planten.

Met deze nieuwe aanplant zet het Nationaal Bossenfonds stappen naar een groen Bentwoud. In totaal heeft het fonds twintig hectare grond van Staatsbosbeheer ter beschikking. Het streven is dit binnen vijf jaar vol te planten. Het Bentwoud moet zo uitgroeien tot een natuur- en recreatiegebied van 900 hectare. Met bos en open ruimten, die worden opengehouden door grazers. Bezoekers kunnen er wandelen, vissen en picknicken.

Omwonenden
De ontwikkeling van het Bentwoud gaat in overleg met omwonenden. Zij zijn vertegenwoordigd in de gebruikersgroep en werken actief mee aan het ontstaan van een waardevol natuur- en recreatiegebied voor de Randstad.

Bossenfonds
Het Nationaal Bossenfonds is een initiatief van Staatsbosbeheer, Nationale Boomfeestdag en Trees for All. Het fonds realiseert bos in Nederland, met behulp van bijdragen van bedrijven en particulieren. Sinds de oprichting in 2011 zijn er al zo’n 25.000 bomen gedoneerd. Het eerste deel staat in Nieuw Vennep, het tweede deel in het Bentwoud. De 12.000 bomen worden geplant dankzij bijdragen van onder andere de bedrijven SC Johnson, Joulz en Stedin, en de klanten van Vliegtickets.nl. Ook worden er bomen geplant, die via de website van Nationaal Bossenfonds zijn gedoneerd.