Natuurpunt verkoopt plantmateriaal om aanplant van groen in tuinen te stimuleren

Natuurpunt Moervaart-Zuidlede uit het Belgische Moerbeke-Waas organiseert op 26 november een verkoopactie van boom- en haagplanten. “Op die manier willen we het aanplanten van groen in de tuinen wat stimuleren.”

Dit laat perscoördinator Jean-Pierre De Rycke aan het Nieuwsblad weten. “Hagen, houtkanten en bomen spelen een zeer belangrijke rol bij het behoud van de biodiversiteit. Vele zangvogels, zoals mezen, roodborstjes en lijsters broeden in hagen en houtkanten, en leven van de insecten die daar voorkomen.” De opbrengst van deze boomplantactie wordt volledig gebruikt voor de aankoop van natuurgebieden in eigen regio.

Brochure ‘Biodiversiteit in tuin en plantsoen’
De brochure ‘Biodiversiteit in tuin en plantsoen’ geeft voorbeelden om groenvoorzieners en beleidsmakers bij gemeenten te informeren over hoe de natuur dichtbij huis kan worden gehaald. Daarnaast bevat de brochure achtergrondinformatie over biodiversiteit in de stad en staan er handige soorttabellen in van planten die bijvoorbeeld bijen, vlinders of vogels aantrekken. Ook worden tips gegeven over bepaalde beplantingsvormen en voorbeelden genoemd van creatieve initiatieven van gemeenten om biodiversiteit te bevorderen. Download de brochure »

Bron:
Nieuwsblad

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.