Natuurmonumenten plant ruim 250 nieuwe bomen en 8.000 nieuwe heesters in 's-Graveland

Door Natuurmonumenten worden ruim 250 nieuwe bomen aangeplant op de buitenplaatsen Schaep en Burgh, Boekesteyn en Gooilust in ‘s-Graveland. Daarnaast komen er ook duizenden nieuwe heesters bij, zeker 38 verschillende soorten.

Voor deze groene tuinen en parkbossen in ’s-Graveland is Natuurmonumenten met een groot herstelplan bezig. Dat was hard nodig om de unieke cultuurhistorische elementen en de bijzondere natuurwaarde te behouden. Ook moet er ruimte zijn voor de toenemende groep recreanten die op de buitenplaatsen komen wandelen.

De afgelopen weken zijn oude en vervallen bomen weggehaald. De dichtgegroeide en overwoekerde plekken zijn open gemaakt zodat de oorspronkelijke structuur van de parkaanleg weer te voorschijn komt. Nu worden de plekken op gevuld met gezonde nieuwe exemplaren. Er worden  44 verschillende soorten bomen geplant, zo komt er meer variatie en kleur in het bijzondere landschap.

 

Duizenden heesters
De duizenden (ruim 8.000) nieuwe heesters en meer dan 500 nieuwe rododendrons zorgen voor meer kleur en wintergroene beplanting. Op deze manier ontstaan er weer open paden naar vijvers die weer zichtbaar zijn, met mooie zichtlijnen op de landhuizen.

Bron:
Wijdemeerse Webkrant