Natuurbelevingskaarten voor kinderen

CNME Landgoed Schothorst in Amersfoort geeft een set natuurbelevingskaarten uit die het gemakkelijk maakt om met kinderen op avontuur in de natuur te gaan. De kaarten zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn kaarten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en kaarten voor de leeftijd 4 tot 12 jaar. De kaarten beschrijven simpele activiteiten binnen drie thema’s: actief in de natuur, creatief met de natuur en eten uit de natuur.

Er is weinig voorbereiding of materiaal voor nodig. Ideaal voor op vakantie of een uitje naar het bos of park en ook voor het zelf organiseren van een verjaardagsfeestje.

Lekker naar buiten
Buiten zijn en de natuur beleven is goed voor iedereen en zeker voor kinderen. Het stimuleert bewegen, het bevordert sociale contacten, het herstelt stress en aandachtsmoeheid, het heeft een positieve invloed op de creativiteit van kinderen en op hun persoonlijke ontwikkeling. Bovendien krijgen kinderen, door buiten lekker bezig te zijn, meer waardering voor de natuur. Hierdoor zullen ze als volwassenen zorgvuldiger omgaan met hun leefomgeving.

De kaartenset is tot stand gekomen binnen het project De Grenzeloze Tuin, onderdeel van het Amersfoortse NME-arrangement. Hierin werken 54 lokale partijen samen om Amersfoort duurzamer te maken, met behulp van natuur- en milieu educatie. Op de webpagina’s van het CNME zijn de natuurbelevingskaarten te downloaden. Ook vindt u daar meer informatie vinden over het NME-arrangement.

Bron:
Gemeente Amersfoort