Moeraseiken winnen de boomverkiezing in Enschede

De Enschedese boomverkiezing is gewonnen door drie moeraseiken aan de Papaverstraat in de Laares. Volgens stemmers op de website boomverkiezing.nl hebben deze bomen de absolute X-factor.

De winnende bomen zijn ongeveer 80 jaar oud. Met negentig stemmen vonden mensen dat deze bomen de absolute X-factor verdienen. Stemmers noemden de drie bomen “een veel te mooi plaatje” en “een mooie groep bomen, die al heel lang beeldbepalend zijn geweest”.

Uitgegroeide kastanje
Op nummer twee eindigde de opvallende breed uitgegroeide kastanje aan de Deurningerstraat.

De dikste en grootste mammoetboom van Twente in het Ledeboerpark eindigde op nummer drie.

Tijdens de boomverkiezing nomineerden Enschedeërs 31 bomen die mogelijk de X-factor hebben. Meer dan 400 stemmen zijn uitgebracht op de aangemelde bomen.

Mensen bewust maken van groen
De boomverkiezing is een landelijke actie die plaats vindt op initiatief van de Bomenstichting. Het is een leuke en vrijblijvende actie met als doel mensen bewust te maken van het groen en de bomen in hun omgeving. In Enschede werd de actie georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Natuur- en Milieuraad Enschede. Op dit moment worden ook boomverkiezingen gehouden in Skârsterlan, Leiden, Wijchen en Epe.

De stadsdichter, Frank Weijering, gaat nu een gedicht schrijven over de bomen. Over ongeveer twee weken wordt dit gedicht bekend gemaakt en worden de bomen gehuldigd.

Bron:
Gemeente Enschede