Minister Van der Hoeven plant VHG-walnootboom bij Ronald McDonald Kindervallei

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft onlangs een walnootboom (Juglans Regia) geplant bij de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. Deze boom is het ‘groene doorgeefcadeau’ dat de minister in de vorm van een boomcadeaubon van VHG voorzitter Bert Gijsberts ontving tijdens een sectorbezoek aan branchevereniging VHG.

De boom mocht zij schenken aan een organisatie van haar keuze. Dat is de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg aan de Geul geworden, om hen daarmee blij te maken met een duurzame, in het Limburgse landschap passende boom.

De Kindervallei is een sprookjesachtig vakantieverblijf voor en door mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Ouders, broertjes en zusjes van een gehandicapt kind kunnen in de Kindervallei logeren zolang de behandeling in het naastgelegen revalidatiecentrum of een nabijgelegen ziekenhuis duurt.

Walnoten oogsten
De Kindervallei is een bijzondere gebouw, dat is gebaseerd op een ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser. Er is geen rechte lijn te bekennen, geen raam of deur is hetzelfde en op het dak en uit de ramen groeien bomen. De walnootboom past helemaal in het concept van Hundertwasser. Zijn motto is onder andere dat alles wat gebouwd wordt, in harmonie is met de natuur. VHG voorzitter Gijsberts: “Als VHG hopen wij dan ook dat de boom generaties lang mee gaat en dat veel kinderen de walnoten zullen oogsten, ieder jaar weer”.

Bron:
VHG