Mechelen plant meer dan 500 nieuwe bomen

Met de heraanleg van verschillende straten en pleintjes, gaat Mechelen ook meer groen creëren. Behalve 132 bomen die snel zullen aangeplant worden, zijn ook nog 400 nieuwe bomen voorzien bij wegwerkzaamheden.

“In totaal zullen we 1.000 nieuwe bomen in Mechelen aanplanten”, zeggen de schepenen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen) en Openbare Werken Greet Geypen (Open VLD). “Het doel is om meer groene zones te creëren en ze te laten aansluiten bij de bestaande groenstructuur.”

Investering
De investering voor de 132 bomen bedraagt 52.400 euro. “We hebben bewust gekozen voor bomen met een grote stamdikte. Die zullen direct een meerwaarde bieden”, verklaart Greet
Geypen.

Leefbaarheid vergroten
Vorig plantseizoen – oktober tot februari – werden zo’n 260 bomen aangeplant, onder andere op een aantal locaties op de vesten. Met de nieuwe aanplantingen komen er ook bomen bij aan de grote invalswegen. “Bij elke heraanleg grijpen we ook de kans om de leefbaarheid in de straten te verhogen”, zegt Marina De Bie.

Zuurstof voor een gezien van vier
De Bie: “Bomen halen CO2 uit de lucht en dragen daardoor bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. Op een jaar tijd wordt tot zestig ton CO2 verwerkt en produceert een boom voldoende zuurstof voor een gezin van vier.”

Bron:
Nieuwsblad