Madrid wint prijs voor 298.000 bomen

Madrid is de eerste stad die vanwege het bezit van talloze duurzaam ontworpen groene zones, de prestigieuze prijs Green Good Design Award ontvangt.

De ‘Good Design Award’ bestaat sinds 1950 en is een initiatief van Ateneo Chicaco en het Europese Centrum van Architectuur, Design en Urbanisatie. In 2008 werd de term ‘Green’ aan de naam toegevoegd. Vorig jaar won Zweden als land de Green Good Design Award.

Volgens de president van Ateneo Chicago is het een genot om door Madrid te wandelen vanwege de ruime hoeveelheid aan parken en groene zones. Alleen Tokio telt meer bomen dan de 298.000 die er in Madrid te vinden zijn. De prijs is bedoeld als een compliment en stimulans voor goed werk op het gebied van duurzaamheid.

 


Groene zones

Het aantal groene zones in Madrid is groter dan het Europese gemiddelde en nam vanaf 1997 met 16% toe. 8,2% van de stad is groen te noemen, zodat elke bewoner over 16 vierkante meter groen ‘beschikt’. 10 vierkante meter is de aanbevolen hoeveelheid groen in dit opzicht volgens de Wereld GezondheidsOrganisatie.

Klik hier voor meer informatie »

Bron:
In Spanje