Leeuwarden gaat voor groen met een gouden ster

Leeuwarden doet mee aan de nationale groencompetitie Entente Florale. Samen met Meppel en Ermelo is Leeuwarden genomineerd voor de groenste stad van Nederland 2011. Om iedereen te laten zien dat de Friese hoofdstad meedoet, plaatste wethouder Isabelle Diks het deelnemersbord op een markante plaats in Leeuwarden, tegenover het centraal station.

Om de gouden ster te krijgen, komt er in het begin van de zomer een jury de hele dag schouwen en geeft een beoordeling. De prijsuitreiking vindt eind oktober plaats. Leeuwarden gaat natuurlijk voor de eerste plaats: Groen met een gouden ster.

Nationale wedstrijd
De nationale competitie Entente Florale is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Entente Florale Nederland en het ministerie van Economische zaken, Landbouw & Innovatie. De Entente Florale is een jaarlijkse groene competitie voor steden, kleine steden en dorpen om de titel groenste stad en dorp van Nederland. Met deze nationale wedstrijd wil de stichting het grote belang van het echte groen onder de aandacht brengen.

 

Bron:
Gemeente Leeuwarden