Landschapsarchitect Niek Roozen leidt Maxima en Willem-Alexander door Expo Park rond

Landschapsarchitect Niek Roozen heeft afgelopen week op de World Expo in Shanghai prinses Maxima en prins Willem-Alexander rondgeleid door het Expo Park. Roozen en NITA Design Group Shanghai – een samenwerking tussen Chinese en Nederlandse ontwerpers – wonnen in 2006 de eerste prijs met hun ontwerp van het Central Green Park op de Expo 2010.

De jury prees destijds het ontwerp van Niek Roozen en NITA vanwege het sterke concept, de sterke vormgeving en omdat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van De Groene Stad filosofie optimaal waren verwerkt. In de afgelopen jaren is het ontwerp uitgevoerd onder toezicht van Niek Roozen. Het park is aangelegd aan de Pudong zijde van de Huangpu rivier. Het 29 hectare grootte centrale park langs het water is een groene oase met veel bomen, een heerlijke schaduwrijke plek voor de duizenden bezoekers die dagelijks de World Expo in Shanghai bezoeken.

Prinselijk paar was onder indruk van het park
De rondleiding werd door het prinselijk paar zeer op prijs gesteld. Niek Roozen en zijn partner Hanneke Roorda konden veel vertellen over de uitgangspunten van het ontwerp, de Groene Stad filosofie en over veel andere door hen gerealiseerde groenprojecten in China.

Lees ook het bericht: Groene Stad centraal op World Expo Shanghai »

Foto’s Expo Park Shanghai

Bron foto’s:
NITA Shanghai en Niek Roozen