Kwartetspel met mooiste afbeeldingen van Deventer parken

Tientallen prachtige kleurenfoto’s van het groen in Deventer zijn gebundeld in een aantrekkelijk en leerzaam Parkenkwartetspel. Amateurfotografen legden hun gevoel en beleving bij de parken in Deventer vast in foto’s. De mooiste zijn gebruikt voor het kwartetspel dat vanaf deze week te koop is.

Deventer heeft vele mooie groene juweeltjes, zoals het Rijsterborgherpark, Nieuwe Plantsoen en Worpplantsoen. Het kwartetspel maakt onderdeel uit van de campagne om de titel ‘De Groenste Stad van Nederland’ in de wacht te slepen. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.deventer.nl/groenestad. Het spel geeft in beeld weer waar een park voor bedoeld is: een plek om te doen, te leren en vooral te genieten.  

Selectie van mooiste amateursfoto’s
Meer dan honderd amateurfoto’s ontving de gemeente naar aanleiding van de fotowedstrijd die vorig is gehouden in het kader van de Dag van het Park. Tijdens de Dag van het Park van dit jaar zijn de prijswinnaars bekendgemaakt. Marianne Roosdorp schoot volgens de jury de allermooiste ‘parkfoto’.       

Het kwartetspel is ontwikkeld door natuur- en milieucentrum De Ulebelt in opdracht van de gemeente Deventer. Het kwartetspel kost € 3,95.